Volga Gaz 21 500 CP
lukoil-banenr

Proprietarul unei Volga Gaz-21 a decis că puterea mașinei de epocă nu este suficientă pentru aspirațiile sale și a decis să intervină la partea tehnică a mașinei. Rezultatul este unul uluitor, un bolid de 500 CP capabil să le dea o lecție multor mașini sport.

Pilot Autoexpert

Eroul nostru a preluat partea tehnică de la un Mercedes-Benz CL 55 AMG, mai exact propulsorul V8 de 5,5 l volum și 500 CP. Dar asta nu e tot, donatorul nu este un simplu Cl 55 AMG ci versiunea F1 Limited Edition, produsă intr-un număr limitat de 55 de unități.

Caroseria mașinei a fost reconstruită, astfel, sedanul cu 4 portiere a devenit un coupe. Pentru că plafonul mașinei retro nu corespunde crințelor aerodina,mice, acesta a fost preluat de la donator care un pic a diminuat aspectul estetic. Totuși,  mașina a păstrat trăsăturile clasice reușind să capteze atenția celor din jur.

Volga Gaz 21 500 CPPentru a face față celor 500 CP  și 700 Nm de cuplu, partea tehnică a fost revăzută. Mașina s-a ales cu jante de 19 inci ADV.1 10 TS.

Volga Gaz 21 500 CP

Pentru a duce la bun sfărșit proiectul, proprietarului i-au trebuit 4 ani și … zeci de miii de euro însă acesta merită toți banii. Iar voi, de ce părere suntei?

Comentarii