lukoil-banenr

În secolul în care inginerii şi producătorii auto încearcă să scoată cât mai mulţi cai din motoare cu volum mic, mai există entuziaşti care preferă să tuneze un monstru V8 şi să îl bage sub capota maşinii pentru a obţine cele mai impresionante performanţe.

Pilot Autoexpert

Iată un exemplu viu. Ieşit de pe banda rulantă în anul 1967, acest Camaro a ajuns ca la vârsta de 51 de ani să fie echipat cu motorul LS7, V8 Small Block, cu un volum de 7.0 litri, care după convertirea la turbo, a ajuns să dezvolte un total de 1.100 de cai putere. Pentru senzaţii şi mai tari propulsorul este cuplat la o cutie manuală cu şase trepte, făcând procesul de conducere o adevărată încercare cu care ar putea să se isprăvească doar piloţii profesionali.

Bolidul este pregătit pentru cursele de drag racing şi promite să lase cu gura căscată publicul şi să dea de înţeles japonezelor cu motoare mici care se dau tari pe circuit, ce înseamnă un adevărat muscle car american, dotat cu un motor pentru bărbaţi curajoşi.

Mai jos vedeţi pozele cu monstruosul Camaro, care deşi are o vârstă de peste jumătate de secol, este în stare să facă praf multe vehicule de performanţă produse în ultimii ani.

Comentarii