lukoil-banenr

Dacă eşti pasionat de roadster-ul Mazda MX-5, dar lipsa de cai putere este un impediment în achiziţia acestuia, atunci află că britanicii au găsit soluţia. Turbo-kit-ul care îţi aduce la pedală în jur de 250 de cai putere!

Pilot Autoexpert

Una dintre cele mai populari maşini sportive de dimensiuni compacte şi fără acoperiş, poate deveni acum şi una dintre cele mai puternice, datorită tunerului britanic de la BBR. Cei din urmă au dezvoltat un pachet de tuning numit Stage 1, care include o turbină şi toate componentele necesare pentru instalare, în urma cărora vei avea la dispoziţie un total de 248 CP.

Noua generaţie „Miata” se bucură de un design atrăgător şi un caracter jucăuş, caracteristici care le-am descoperit în testul efectuat în urmă cu ceva timp (îl găsiţi aici), însă îi lipsesc vreo câţiva cai putere. Motorizarea de 2.0 litri SkyActiv-G ar putea părea suficientă pentru început, însă te obişnuieşti rapid cu ea şi începi să simţi deficitul de putere.

Şi din motiv că producătorul a refuzat să dezvolte o motorizare mai nervoasă, nu îţi rămâne decât să te adresezi la companiile de tuning. Bine că avem din astea destule, nu în ţară, dar în afară. Deci, vorbeam de BBR, tunerul care îţi propune kit-ul Stage 1, ce include o nouă valerie de evacuare, un intercooler, filtrul de aer sport K&N Typhoon, ECU Starchip RaceRom şi o turbină twin-scroll TSX30-71R. În continuarea turbinei găsiţi un downpipe, furtune din silicon şi o izolaţie din fibră de carbon care să absoarbă căldura în exces, emisă de turbină.

Şi dacă instalaţi toate aceste bunătăţuri pe maşină, vă veţi bucura de un total de 248 CP, obţinuţi la 7.150rpm şi un cuplu total de 320 Nm disponibil de la 3.250 rpm! Performanţele sunt obţinute la o presiune de numai 0.48 bar, suficient pentru un plus de adrenalină, livrat în limitele fiabilităţii componentelor şi a motorului de 2.0 litri.

Preţul pentru un asemenea upgrade începe de la 5.200 de euro, care îl consider destul de atractiv.

Test Drive: Mazda MX-5 SKYACTIV. Când toată lumea-i cu ochii pe tine

Comentarii