lukoil-banenr

Coupe-ul extrem Mercedes-AMG GT R a fost pregătit de inginerii germani pentru ai mulțumi pe clienții care doreau un AMG GT mai special și mai puternic, prezentând-ul cu doi ani în urmă în cadrul evenimentului Goodwood Festival of Speed.

Pilot Autoexpert

Fiecare prototip al modelului AMG GT R, a fost testat și dezvoltat pe circuitul celebru din Nurburgring Nordchscheife, unde după ce a înregistrat un timp de 7:10,92 minute, a fost numit ”The Beast of Green Hell” (Bestia din Iadul verde). Sub capotă acest demon ascunde un populsor V8 Bi-turbo de 4.0 litri volum, care livrează spre axa spate 585 de cai putere și 700 Nm.

Deși Mercedes-AMG GT R s-a impus ca un vehicul de înaltă performanță, care apropo accelerează de la 0-100 km/h în doar 3.6 secunde, pe piață exista o cerere pentru o versiune mai rapidă și mult mai exclusivă. Astfel specialiștii atelierului Edo, au decis să accepte provocarea, iar rezultatul muncii merită o laudă aparte.

După tratamentul acestora Mercedes-AMG GT R, oferă 660 CP și un cuplu motor de 780 Nm. Datorită noilor setări vehiculul dezvoltă o viteză maximă de 340 km/h, iar timpul accelerării până la prima sută de kilometri, din păcate încă nu este oferit de reprezentanții atelierului Edo.

La capitolul exterior, coupe-ul sport nu a primit nici o modificare, cei de la Edo fiind de părerea că acesta este perfect și nu necesită îmbunătățiri. Totuși vizual automobilul arată mai bine datorită suspensiei care coboară garda la sol cu 22 de milimetri pe axa față și 20 de milimetri pe axa spate, aceasta de altfel are și funcția practică de a mări manevrabilitatea mașinii.

Prețul pachetului de tuning oferit de atelierul Edo nu este făcut public, însă înainte de a opta pentru acesta, trebuie să știți că veți avea nevoie de un Mercedes-AMG GT R, prețul căruia începe de la puțin peste 166.000 de euro.

Comentarii