lukoil-banenr

BMW Z4 Coupe este unul dintre acele automobilele pe care ai vrea să le vezi în garajul tău, în special în versiunea M. Asta cu condiţia că eşti pasionat de acest brand şi pe lângă toate mai ai un automobil în posesie. Însă exemplarul din imagini, poate fi adresat şi altor împătimiţi de automobile, nu neapărat fani BMW. Asta deoarece, roadsterul bavarez se poate lăuda cu o exclusivitate imbatabilă, aşa cum ascunde un imens motor preluat de pe legendarul Dodge Viper!

Pilot Autoexpert

Este trist să realizezi că odată un sportcar legendar, Viper-ul, este acum pe cale de dispariţie. Conducerea FCA a anunţat anterior că va înceta producţia ultimului model lansat în acest deceniu, începând cu anul 2017. Motivul este unul cât se poate de firesc, interesul extrem de scăzut faţă de acest model şi respectiv vânzările care au coborât sub nivelul minim. Fără îndoială că Dodge Viper va rămâne pentru totdeauna în istorie ca un automobil care a revoluţionat segmentul de supercar-uri, dar care la fel ca o stea, s-a stins consumat de propria strălucire. Bla-bla-bla…

Să trecem la ceva mai vesel! Un om „nebun”, din Germania, nu a vrut ca potenţialul unui asemenea motor să fie dat uitării şi a decis să îi găsească o nouă casă. Drept gazdă a fost luat un BMW Z4 M, l-a curăţat în totalitate de tot ce se putea, pentru a-i face loc V10-ului de 8.3 litri şi a ieşit la joacă. Sub capotă toarce un motor capabil de 550 cai putere şi 750 Nm de cuplu motor, un adevărat monstru, ce consumă benzină pe pâine şi nu are nevoie de nici un fel de turbosuflantă. (Este adevărat că prezenţa acestora pot schimba dramatic situaţia însă acest tuning rămâne în sarcina viitorului proprietar.)

$_57 (1)

Maşina Frankenstein, a fost nevoită să renunţe la propriul sistem de frânare, adoptând kit-ul de frâne de pe un Audi R8. Vă daţi seama că cele stock nu aveau să reziste sub nici o formă. Interiorul a scăpat neatins, adică fără îmbunătăţiri inutile cu tapiţerie din piele şi cusuturi constrastante, ori preşuri cu puf, neamţul optând în schimb pentru un plus de siguranţă. Iar sub acest aspect se înţelege instalarea unui roll-cage. Ce a ieşit în rezultat nu ştim însă putem încerca să ne imaginăm.

Iată un exemplu care vă va ajuta să vă faceţi o idee. Deci, Dodge Viper, echipat cu un asemenea motor, poate accelera de la zero la prima sută în 4.0 secunde şi prinde o viteză maximă de 325 km/h…În caroseria unui Z4 e moartea pe roţi!

Partea cea mai frumoasă însă, se conţine în titlul postării. Bestia poate fi văzută pe paginile de ebay, fiind uşor de desprins din mânile proprietarului dacă deţii o sumă de 49.500 de euro, indiferent că sunt bani lichizi sau pe card! Mai stai pe gânduri?

$_57 (2) $_57 (3) $_57 (4) $_57 (5) $_57 (6) $_57 (7) $_57 f2hepkw3g0fnklm6wcad

Comentarii