Celebrul atelier german de tuning AC Schnitzer, a scos pe Nurburgring cel mai puternic BMW M5 care a călcat vreodată pe acest circuit. Sedanul care dezvoltă acum 700 de cai putere, condus de pilotul Jörg Müller, a înregistrat un timp cu 9 secunde mai bun decât un M5 ”obișnuit”, egal cu 7 minute 29,5 secunde.

BMW M5 modificat de atelierul AC Schnitzer este echipat cu un propulsor V8 Twin-turbo de 4.4 litri volum, care a fost forțat de tunerii germani de la indicii de uzină de 600 CP și 750 Nm, să arate acum 700 CP și 850 Nm cuplu motor. Și asta nu e tot! Pe lângă motorul modificat, specialiștii atelierului i-au aplicat sedanului de performanță un eleron pe capota portbagajului, jante din aliaj ușor și o suspensie sport marca KW.

Amintim că, deși creatura celor de la AC Schnitzer reprezintă cel mai puternic M5 ce a rulat vreodată pe Nurburgring, totuși titlul de cel mai rapid sedan îl deține la moment Jaguar XE SV Project 8, care în noiembrie 2017 a înregistrat un timp record de 7 minute și 21,23 secunde.

Comentarii