lukoil-banenr

Atelierul american de tuning Renntech, a hotărât să pună mâna pe cea mai puternică şi rapidă versiune a noului E-class. Deşi sedanul de lux dezvoltă cifre dinamice fantastice, totuşi tunerii au încercat să-l facă mai bun şi se pare că au reuşit.

Pilot Autoexpert

Din uzină E63 S, este echipat cu un motor V8 Twin-turbo, cu capacitatea cilindrică de 4.0 litri, care oferă 603 CP pentru a accelera vehiculul de la 0-96 km/h în doar 3.3 secunde. Astfel Mercedes-AMG E63 S, ocupă unul din primele locuri în topul celor mai performante automobile cu patru portiere din lume.

Însă toate aceste cifre dinamice şi cai putere nu ai impresionat inginerii atelierului Renntech, care au hotărât să stoarcă toate sucurile din sedanul luxos şi să îl facă nemaipomenit de rapid. În această ordine de idei tunerii au modificat lucrul clapetei de accelerare, au ridicat numărul rotaţiilor maxime şi boost-ul turbinei. Toate manipulaţiile au fost făcute doar cu ajutorul resoftării, iar rezultatul este cât se poate de fascinant.

După ce i-au dat frâu liber motorului şi tuturor resurselor ascunse limitate de uzină, Mercedes-AMG E63 S a demonstrat o accelerare de la 0-96 km/h în doar 2.8 secunde, un sprint de la 0-160 km/h în 6.6 secunde, iar exerciţiul de drag racing pentru 1/4 de milă, a durat 10.88 secunde cu o viteză de ieşire de circa 200 km/h.

Indicii de forţă au crescut până la 773 CP şi 1.054 Nm cuplu motor. Toate aceste modificări pot fi atribuite pentru orice Mercedes-AMG E63 S, în schimbul la doar 3.500 de dolari SUA, o sumă extrem de mică dacă ar fi să ne amintim că sedanul de performanţă costă în jur de 105.395 dolari.

Comentarii