lukoil-banenr

Mercedes Sprinter, este vehiculul care de-a lungul timpului a fost modificat în limuzine de lux, transport pentru pasageri VIP sau oficiu mobil pentru oameni de afaceri. Însă nimeni până acum nu s-a gândit să îi pună un motor de performanţe înalte.

Pilot Autoexpert

Dacă veţi vedea acest exemplar şi o să vă miraţi de insignele V12 de pe caroserie, să ştiţi că acestea nu sunt puse doar pentru frumuseţe, ci dau de înţeles că acest Sprinter ascunde un adevărat monstru cu 12 cilindri, instalat de compania driveDynamics.

Propulsorul Bi-turbo proiectat de Mercedes-AMG, cuplat la o cutie automată 7G-Tronic Plus, este capabil să dezvolte 630 CP şi 1.000 Nm cuplu motor. La fel de la modelele de înaltă performanţă ale diviziei din Affalterbach, au fost împrumutate şi etrierele cu şase pistoane şi discurile de frână cu diametrul de 375 mm.

Cifrele dinamice ale automobilului sunt mai mult decât decente dacă ar fi să luăm în considerare masa totală a acestui Sprinter care a crescut până la 7.000 de kilograme, după ce a fost blindat de specialiştii din cadrul companiei driveDynamics. Astfel accelerarea de la 0-100 km/h durează 11 secunde, iar viteza maximă pe care o atinge, numără 240 km/h.

Comentarii