lukoil-banenr

Jeep Grand Cherokee Trackhawk, monstrul înzestrat cu un motor V8 preluat de pe Dodge Charger Hellcat, a ajuns pe mâna specialiștilor de la Hennessey. Evident că nu pentru a-i decora interiorul ci pentru o lucrare la motor!

Pilot Autoexpert

Asta deoarece cei 707 cai putere produși de unitatea supraalimentată nu sunt suficienți pentru proprietarul acestui…vehicul de teren. Ori poate pentru că poate, nu știm din care motiv mai exact, cert este că omul vrea mai mult de atât, cât mai mult! Iar Hennessey Performance îi poate potoli setea de putere.

Pentru astfel de clienți a fost creat pachetul HPE1000, care vine cu un upgrade semnificativ de putere, ce duce performanțele motorului la 1.012 CP și 1.313 Nm de cuplu motor. Acum Trackhawk poate accelera de la zero la 96 km/h, echivalentul a 0-60 mph, în numai 2.8 secunde. Practic mai rapid decât cele mai furioase sedanuri de pe lume, M5 și E63 AMG. Asta, dacă va fi echipat cu anvelope speciale de Drag. În aceste condiții, SUV-ul poate parcurge sfertul de milă în 10.5 secunde.

În videoclipul de mai jos, vedeți un test pe standul Dyno, unde mașina a arătat 823.4 cai putere și 972 Nm cuplu motor, măsurați la roți! Iar dacă luăm în calcul pierderea de 15-20%, ”din cauza transmisiei”, ajungem la acei 1000 CP promiși de tuner.

Apropo, pe lista de piese incluse se regăsește un supercharger de 4.5 litri volum, care împinge aerul în motor cu o presiune de 14 psi (0.96 bar), un nou sistem de evacuare cap-coadă, un upgrade pentru ECU și desigur un sistem de admisie mai permisiv. Nu au fost omise nici micile detalii de salon sau inscripții cu Hennessey Performance ori numele tehnicianului care a lucrat la acest proiect.

Comentarii