lukoil-banenr

Canalul de Youtube LivingLifeFast , a povestit în ultimul său material video despre un entuziast auto deloc tipic și extrem de fascinat de ceea ce face. Este vorba despre un cetățean al Marii Britanii care la vârsta sa de 75 de ani, este proprietarul unui Volkwagen Golf R, care dezvoltă 600 de cai putere.

Pilot Autoexpert

Spre deosebire de versiunea civilă a hot hatch-ului Golf R, motorul exemplarului de astăzi, un benzinar turbo de 2.0 litri volum, a fost forțat de la indicii stoc de 310 cai putere și 400 Nm, până la 450 de cai putere, iar mai târziu până la tocmai 600 CP.

Pentru a atinge acești indici de putere, propulsorul a fost echipat cu o turbosuflantă experimentală marca Turbonetics. Conform informațiilor ofeerite de redacția publicației Motor1, o turbină de acest timp se regăsește doar pe două Golf-uri din lume.

Caracteristicile dinamice ale vehiculului de performanță încă nu au fost afișate. La moment putem doar să ne facem niște concluzii privind accelerarea unui Golf R cu motor stoc, care de la 0-100 km/h are nevoie de 4,5 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la pragul de 250 km/h.

Pe lângă turbosuflantă, acest Volkswagen Golf R a fost echipat cu un intercooler modificat, pompă de combustibil special proiectată pentru acest automobil și un sistem de eșapament marca Milltek.

Mai jos vedeți materialul vide în care pensionarul britanic povestește despre Golf-ul său special și menționează despre modificările produse.

Comentarii