lukoil-banenr

Atelierul american Hennessey Performance, a decis să afle timpul de care are nevoie modelul tunat Chevrolet Camaro, care dezvoltă 1.000 de cai putere, pentru a atinge viteza sa maximă. The Exorcist, asa cum este acesta poreclit de companie, a fost dus pe un poligon din statul american Texas, unde a accelerat până la 349,2 km/h.

Pilot Autoexpert

”Exorcistul” a fost construit de specialiștii atelierului, odată cu ieșirea modelului de înaltă performanță Dodge Challenger Demon, care ascunde sub capotă un motor V8 de 6.2 litri volum, capabil să livreze 850 CP și 1044 Nm. Inginerii Hennessey, au ales pentru construcția lui ”The Exorcist”, modelul Chevrolet Camaro ZL1 care deține un motor V8 Supercharger. Pentru a-i adăuga putere, propulsorului i-a fost schimbat compresorul mecanic, i sau modificat axele cu came, sistemul de admisie și blocul motorului.

Accelerația coupe-ului sport de la 0-96 km/h durează mai puțin de trei secunde, iar exercițiul de drag racing pe o distanță de 402 metri, acesta îl execută în doar 10 secunde. Totuși Dodge Challenger Demon, efectuează aceste exerciții puțin mai rapid, astfel accelerarea acestuia înregistrează un timp de 2,4 secunde, iar distanța de 1/4 de milă o trece în 9,65 de secunde.

Noul Chevrolet Camaro ZL1 poate fi ușor transformat întrun ”Exorcist” contra sumei de 55.000 de dolari SUA.

Comentarii