accident
lukoil-banenr

Ministerul Justiției a propus majorarea amenzilor de 5 ori și suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă mai mare celor care conduc băuți la volan.

Pilot Autoexpert

Șoferii care urca bauți la volan ar putea fi pedepsiți mai aspru. Propunerea a fost înaintată de Ministerul Justiției și discutată ieri la ședința Guvernului.

Ca urmare al numărului mare de accidente rutiere cu implicare șoferilor în stare de ebrietate, Premierul Pavel Filip a cerut pedepse mai dure pentru cei care urca bauti la volan.

Ministrul Justiției ,Vladimir Cebotari a propus spre modificare codul contravențional și penal. Astfel, amenda pentru șoferii care vor conduce băuți la volan să crească de la 3 mii de lei la 15 mii de lei cu lipsirea permisului de conducere pentru o perioadă. Mai mult, d-l ministru a propus să fie redusă limita permisă de alcool în sânge, de la 15 promile la zero. Altfel spus, toleranță zero!

S-a constatât că o mare parte dintre dosarele pornite pe numele șoferilor care au provocat accidente fiind băuți  au fost clasate. În acest sens, s-a propus să fie pornite mai multe anchete de serviciu pentru a afla cauzele clasării dosarelor respective.

Comentarii