lukoil-banenr

Una dintre mașinile pe care le folosim la redacție este un Renault Scenic de a doua generație facelift. Acesta a fost echipat din uzină cu propulsorul diesel 1.5 dci, cunoscut de mulți grație consumului econom dar și defecțiunilor care au adus dureri de cap multor proprietari ai acestor motoare.

Pilot Autoexpert

Scenic-ul nostru, produs în anul 2008 a trecut deservirea tehnică completă unde au fost schimbate uleiurile și filtrele și deasemenea distribuția cu pompa de apă. La doar 40.000 de km după ce a fost schimbată distribuția, când parcursul indica 242.600 de kilometri, într-o deplasare spre România, Scenic-ul a cedat și nu a mai vrut să pornească.

Mașina a fost adusă la oficiu unde am scos placa protectoare de plastic a distribuției și am constat cel mai trist scenariu care putea să se întâmple. Distribuția a fost ruptă! De ce s-a întâmplat acest lucru nu putem spune cert, dar probabil este vorba despre montarea incorectă a acesteia de către meșterul service-ului care a efectuat lucrările de reparație.

Ei bine, Renault-ul pentru noi e mereu un colac de salvare când vorbim de deplasări în teritoriu, astfel am decis să nu tărăgănăm și să-l ducem cât mai repede la ”doctor”, pentru a soluționa problema.

Ajunși în service, meșterul a scos chiulasa și a constat că valvele s-au  salutat cu pistoanele. Din acest moment am decis să cumpărăm toate piesele noi printre care: pistoane, valve, distribuție, pompă apă, garnituri, uleiuri, filtre, furtunuri ale sistemului de răcire, bolturi ale chiulasei, cuzineți și chiar și arborele cu came, pentru a avea un motor practic nou care să ne deservească fără probleme un timp îndelungat.

Lista cu prețurile pentru piesele achiziționate o vedeți în continuare. La fel trebuie să menționăm că, lucrul meșterului a costat în jur de 6.000 de lei.

Acest material l-am creat pentru a fi util celor care din păcate au nimerit în aceeași situație ca și noi și, urmează să efectueze o reparație costisitoare. Astfel vrem să informăm cititorii noștri despre piesele care ar trebui să fie înlocuite în caz că vi s-a rupt distribuția la un motor de tip 1.5 dci și prețurile aproximative ale acestora!

Comentarii