lukoil-banenr

Vrei să ai permis de conducere, trebuie să știi că începând cu 13 august 2015, sunt introduse instrucțiuni noi privind procedura de examinare şi documentare cu permis de conducere.

Pilot Autoexpert

Despre aceasta au anunațat reprezentanții ÎS CRIS Registru într-un comunicat pe pagina web a instituției. Având în vedere faptul că în timpul susținerii probei practice a examenului auto, mulți candidați se simt nesiguri, aflându-se pentru prima data la volanul unui automobil necunoscut, ÎS ”Registru” oferă acestora posibilitatea de a se adapta la particularitățile vehiculelor utilizate în procesul de examinare. Astfel, candidatul va putea parcurge o distanta de circa 100 de metri la fiecare schimbare a vehiculului în procesul examinării, fără a fi penalizat. Încălcările şi greşelile comise pe parcursul conducerii de probă nu vor fi luate în calcul la evaluarea finală a rezultatelor examinării. Conducerea de probă la examinare se acordă atât în cazul utilizării autovehiculelor ÎS ”Registru”, cât şi a automobilelor școlilor auto.

permis de conducere speciment 2

 

O altă modificare a instrucţiunilor privind procedura de examinare şi documentare cu permis de conducere prevede că persoanele care deţin permis de conducere cu menţiunea dreptului de a conduce autovehicule cu cutie de viteze automată, pot obține excluderea acestei mențiuni, în cazul susținerii probei practice a examenului pe un autovehicul cu cutie de viteze mecanică.

Respectivele modificări şi completări ale instrucțiunilor sunt operate în scopul asigurării calităţii, plenitudinii şi obiectivităţii procesului de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere.

Comentarii