mașini
lukoil-banenr

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu a declarat că taxele la importul de automobile ar putea fi revăzute, lucru care ar duce la micșorarea prețului la autoturisme.

Pilot Autoexpert

Guvernul nu va ceda proprietarilor de autoturisme cu numere de înmatriculare în străinătate care protestează împotriva scumpirii vinietei. Ministrul Finanțelor a declarat în cadrul unei emisiuni TV, că proprietarii de automobile înmatriculate în RM sunt puși în condiții inegale față de cei care dețin mașini cu numere de înmatriculare în străinătate și achită impozite mult mai mici.

Prevederea din legea politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016 privind scumpirea vinietei, a fost făcut astfel, încăt să-i determine pe proprietarii de autoturisme să-și înmatriculeze mașinile în țară. Ca urmare, taxa de utilizare a drumului de scurtă durată a rămas neschimbată, prețul majorîndu-se doar la perioadele lungi.

Mai mult, Octavian Armașu a declarat că, în cadrul Guvernului este format un grup de lucru care va analiza măsurile permisibile în vederea micșorării taxelor la importul automobilelor în țară.

Comentarii