În țările civilizate, dacă are loc un accident, șoferii se retrag de pe șosea, pentru a face schimbul de date și informații cu privire la companiile de asigurări și, își văd de treabă mai departe. La noi, e mai complicat, blochează o stradă întreagă chiar și pentru o zgârietură mică. Dar, iată că poate fi și o a treia variantă, când șoferii nici măcar nu se impacientează de cele întâmplate.

Dovada o vedeți mai jos, unde, un conducător auto, mai puțin atent la ce se întâmplă cu mașina sa, a intrat ușor într-un alt automobil de pe banda alăturată. În filmarea video mai greu se pot aprecia care au fost rezultatele acestei mici tamponări, dar cel puțin două elemente de caroserie de pe ambele automobile au avut de suferit.

În mod normal, urma ca cei doi să se ”clarifice” între ei, anunțând companiile de asigurări despre cele întâmplate și să își vadă fiecare de drumul său. Șoferii însă, au considerat că nu mai merită efortul și s-au despărțit prietenește, fiecare pe banda lui, continuându-și deplasarea.

Ce fain ar fi, să vedem asta și la noi. Să nu mai fim atât de îngrijorați și afectați de cele întâmplate să și să ne savurăm timpul, în loc să așteptăm blocați, ore bune până ajunge la fața locului un echipaj de poliție pentru a stabili vinovăția unuia dintre șoferi și circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Apropo, cu o astfel de lege a venit în Parlament, un deputat. Rămâne să sperăm că se vor găsi și mai mulți politicieni teferi, care să susțină inițiativa!

 

Comentarii