Schaeffler 4ePerformance Concept, este un nou prototip care pune la grea încercare viața motoarelor pe benzină și a supercarurilor în general. Chiar dacă au sute de cai putere și livrează doze substanțiale de adrenalină celor aflați la volan, zilele acestor mașini sunt numărate.

Expansiunea vehiculelor electrice este în plină desfășurare și continuă să acapareze tot mai multe segmente din lumea auto, de la cele mai mici mașini de oraș, până la bolizii din sportul cu motor. Prea rapide și puternice sunt EV-urile ca să poți rezista tentației. Iar asta au înțeles-o și inginerii de la Schaeffler, unul dintre sponsorii echipei echipei Audi Sport ABT Formula E.

Motivați să construiască ceva absolut incredibil, germanii au luat ca bază un Audi RS3 pe care l-au dezbrăcat complet și transformat într-un supercar killer. Dotat cu patru motoare electrice și alimentat de o baterie de numai 63 kWh, acest prototip pune pe roți tocmai 1.180 de cai putere, instant!

De la zero la 200 km/h la oră Schaeffler 4ePerformance Concept ajunge în mai puțin de 7 secunde! Concurenții săi de astăzi? Lamborghini Huracan Performante, care face același exercițiu în 8.9 secunde, iar cel mai fun to drive, Porsche 911 GT2 RS este cu foarte puțin mai rapid decât omologul său italian.

Iar prima victimă a fost tot din gama VAG, un Audi R8 care nu prezintă nici o amenințare la adresa EV-ului răutăcios.

Sunteți gata pentru era bolizilor electrici? Sau rămâneți fideli motoarelor clasice? Noi ne-am făcut alegerea.

Comentarii