Compania Mercedes-Benz lansa modelul 300 SL în anul 1954 cu ocazia Salonului Auto de la New York! Acest model a devenit prim în istorie care folosea legendarele uși cu deschidere verticală de tip ”Gullwing”. Începând cu anul 1957, clienții puteau opta deja și pentru o versiune decapotabilă. Producția ambelor variante a încetat în anul 1963.

Printre primele exemplare Coupe care au cobrât de pe banda rulantă, a fost și vehiculul din imaginile de mai jos, un 300SL cu numărul de șasiu 43. Conform documentelor cu care se prezintă, acest exemplar a fost înmatriculat în Miami în anul 1954, iar la începutul anilor ’60 proprietarul a dorit să-l revopsească.

Caroseria vehiculului a fost sablată, iar după aplicarea primer-ului proiectul din motive necunoscute a fost abandonat. Mașina a fost închisă într-un garaj ca peste 54 de ani, să fie descoperită de devizia Mercedes-Benz Classic! Orice detaliu al mașinii este original, de la jante la tapițeria din piele și chiar cauciucurile, fiinde cele cu care a fost încălțată mașina din uzină.

Acum, Mercedes-ul 300SL „Gullwing” cu numarul 43 va fi expus în starea actuală la Concursul de Eleganță care urmează să se desfășoare în Florida (Amelia Island), alături de un alt 300SL, cu numărul de șasiu 44, complet restaurat. Ultimul la fel a fost produs în anul 1954, iar specialiștii de la Mercedes-Benz Classic au avut grija să-i redea gloria de altădata.

În anul 1999, Mercedes 300SL a fost votat mașina sport a secolului, iar printre celebritățile care au deținut sau dețin înca un exemplar se numără: Bernie Ecclestone, Justin Trudeau, Pablo Picasso, Juan Manuel Fangio, Paul Newman, Ralph Lauren sau Clark Gable.

Comentarii