Un tânăr din Chişinău a fost reţinut recent de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta ar fi cerut de la o femeie o mită de 1.900 de euro ca să o ajute să obţină permisul de conducere, categoria B.

Potrivit anchetei, suspectul ar fi primit banii, în câteva tranșe, după ce a susținut că ar avea influenţă asupra membrilor comisiei de examene din cadrul Secţiei Înmatricularea Mijloacelor de Transport şi Calificare a Conducătorilor Auto Chişinău.

Acesta i-ar fi dat asigurări denunțătoarei că ar putea să-i determine pe cei din comisie să o ajute la susținerea probelor teoretice şi practice. Astăzi, bărbatul a fost prins în flagrant chiar în momentul primirii ultimei tranșe din suma pretinsă, în valoare de 600 de euro.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă până la 7 ani de detenție.

Amintim că săptămâna trecută a mai avut loc un caz similar la Bălți. Acolo unde, un tânăr promitea perfectarea permisului de conducere contra sumei de 600 de euro!

 

Comentarii