Producătorul de anvelope Goodyear a prezentat la Salonul Auto de la Geneva poate cel mai îndrăzneț proiect de până acum din industria auto. Roțile cu funcție dublă.

Mai exact, aceste anvelope, despre care se spune că sunt viitorul, sunt proiectate astfel încât nu au nevoie de aer pentru a fi umflate și a-și menține forma. Asta ar însemna că sute de vulcanizări se vor închide și oamenii rămân fără lucru? Probabil, dar nu acesta este meritul adevărat.

Noile anvelope pot fi folosite pe mașinile actuale, dar și pe mașinile viitorului care, susțin inginerii vor zbura, la propriu. Iar în acest sens le vor ajuta și anvelopele, care înclinate la un unghi de 90 de grade (paralel cu solul) ar putea fi folosite pentru a asigura propulsia.

Cel puțin pentru moment, ideea este una pur teoretică, însă inginerii Goddyear estimează că propulsia magnetică ar putea fi cea mai bună soluție tehnologică pentru ca un astfel de pneu să devină realitate.

În plus, pneul ar utiliza inclusiv un sistem de inteligență artificială pentru a putea comunica cu mașina și pentru a face astfel o serie de ajustări în timp real în privința modului de utilizare.

Comentarii