Google Maps este una dintre cele mai populare aplicații de navigație din lume! Acum, app-ul dezvoltat de Google vine cu două noi funcții utile pentru șoferi.

Prima dintre ele vizează limita maximă de viteză în funcție de tipul de drum parcurs, care va fi afișată în colțul din stânga-jos al ecranului. Funcția este una foarte asemănătoare cu cea pe care o găsim și în aplicația rivală Waze, care este la fel deținută de Google.

Pentru moment, astfel de informații sunt afișate în special utilizatorilor din Statele Unite, Marea Britanie și Danemarca, însă update-ul ulterior fa face disponibile aceste funcții și în restul țărilor unde poate fi descărcată oficial aplicația.

O altă opțiune nou-introdusă este localizarea camerelor video de supraveghere, care în statele vest-europene sunt utilizate pentru a identifica automat mașinile care depășesc limitele de viteze. Noua facilitate este disponibilă pentru început în Statele Unite, Marea Britanie, Rusia, Mexic, India, Indonezia sau Brazilia.

Ambele noutăți sunt disponibile atât pe Android, cât și pe iPhone. În plus, update-ul este unul de tip server-side, astfel că nu necesită  actualizare manuală a aplicației din Play Store sau App Store, întrucât modificările sunt realizate în mod automat fără intervenția utilizatorului.

Comentarii