Autorul blogului Carsaddiction, a publicat o serie de imagini al unui dealer centru Subaru din Malta, în show room-ul căruia se găsesc cateva modele Impreza, Justy şi XT. Ei bine, faza este că toate aceste vehicule zac în acest salon şi se pare că de mai bine de 10 ani, luând în considerare că preţurile sunt indicate în lire malteze, care au fost folosite doar până în anul 2008.

Conform informaţiei de pe blog, acest dealer centru, cândva fiind singurul de pe insulă, nu a făcut faţă concurenţei altor importatori a mărcii Subaru. Majoritatea cumpărătorilor au ales să se adreseze către noii vânzători, iar în show room s-au păstrat şi până în ziua de astăzi modele nevândute la acel moment. Deşi, după spusele locuitorilor din preajmă, câţiva ani în urmă stăpânul salonului auto veea sistematic la locul de muncă, încă acum acesta apare tot mai rar.

Cel mai interesant automobil din cele păstrate în sala show room-ului, pare a fi Subaru XT, care se asambla în perioada anilor 1985-1991. Acesta a fost primul model al mărcii Subaru, propulsorul căruia depăşise volumul de 2.0 litri, anume din acest motiv în Japonia acest vehicul se clasa în categoria maşinilor de lux şi presupunea achitarea unei taxe majorate de către proprietari.

Coupe-ul livrat pentru piaţa europeană, era echipat cu un motor de tip Boxer, de 1.8 litri volum înzestrat cu o turbosuflantă, care dezvolta 136 de cai putere. Acesta era cuplat la o cutie mecanica sau automată la alegerea clientului.

Deasemenea Subaru XT se lăuda cu un volan reglabil, un bloc electronic de control al motorului şi transmisiei, ştergătoare faruri şi o suspensie pe aer cu reglare a gardei la sol.

Comentarii