sursa foto: Telegraph.md

Dorin Cortârșev, părintele unui copil de trei ani, care a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni, a fost acționat în judecată de către o companie de asigurări care-i cere 52.000 de lei. Suma pretinsă ar constitui reparația mașinii șoferului vinovat de comiterea accidentului. Cazul a fost sesizat pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md

Motivul invocat de către reprezentantul companiei este că tatăl copilului a sărit pe mașină și a deteriorat-o, iar mijlocul de transport era asigurat.

Dorin Cortârșev a declarat jurnaliștilor că era în stare de afect, nu s-a putut abține și a sărit pe acoperișul automobilului. Bărbatul ne-a mai comunicat că, deși copilul a avut traume faciale, șoferul s-a ales cu o amendă de 1.500 de lei și șase puncte de penalizare. Totodată, vinovatul nu a contribuit cu nimic la tratamentul și reabilitarea victimei. Cortârșev susține că suma solicitată este una enormă pentru el, care are patru copii minori și locuiește în cămin.

Soția sa, Tatiana Cortârșev, ne-a comunicat că din cauza stresului și traumelor, copilul se simte rău în continuare și a dezvoltat o fobie față de mijloacele de transport. La fel și soțul ei care suferea de o boală neurologică, s-a ales cu o recidivă și a suportat mai multe crize după accident, din care motiv nu poate la moment să lucreze.

Pe de altă parte, reprezentantul Companiei de asigurări ”Galas” susține că șoferul și-a ispășit pedeapsa pentru fapta comisă și trebuie să răspundă și Dorin Cortârșev pentru fapta sa.

Comentarii