Se poate întâmpla oricui, indiferent de câţi cai putere ai sau ce tip de tracţiune foloseşte maşina ta. Acvaplanarea nu ştie de marcă şi model, nici de etnie sau religie, însă cedează în faţa unui şofer neînfricat!

A trăit-o pe pielea lui acest conducător auto, care se deplasa cu o viteză de 140 km/h, pe autostradă, pe timp de ploaie. Relaxat şi încrezut, aparent în control deplin asupra maşinii sale, totuşi fizica i-a jucat o farsă aruncând-ul într-un derapaj incontrolabil care i-a pus la grea încercare experienţa şi calmul.

Din fericire, bărbatul nu s-a pierdut cu firea şi a reacţionat prompt la invitaţia la dans a maşinii, reuşind să o stăpânească şi să o readucă pe linie dreaptă. A avut noroc să nu tamponeze alţi participanţi la trafic şi nici el nu a ajuns să fie lovit, astfel că toţi au rămas teferi.

Aceste imagini ar trebui să ne fie şi o lecţie bună tuturor, în viitor, să ştim să nu ne relaxăm niciodată la volan, mai ales în condiţii de vreme rea.

ACVAPLANÁRE s. f. Derapaj al unui automobil care se deplasează cu viteză mare, provocat de existența unei pelicule de apă între șosea și pneuri. – Cf.fr. acquaplanage

Comentarii