Un taximetrist a fost încătușat cu forța de către angajații INP, după ce a fost prins de ANTA fără acte care i-ar permite transportarea pasagerilor. Incidentul a fost filmat de mai mulți martori oculari.

La puțin timp după ce materialele video de la locul incidentului, postate de internauți pe rețelele de socializare au devenit virale, cei de la INP au venit cu o explicație pe pagina sa de Facebook.

Așadar, la data de 22 Ianuarie curent, angajații Inspectoratului Național de Patrulare în comun cu angajații Inspectoratului Fiscal de Stat și angajații Agenției Naționale Transport Auto fiind implicați la o acțiune de prevenire a transportării ilicite de călători în regim TAXI.

Astfel, în jurul orei 14.00, pe strada V. Trandafirilor din capitală a fost stopat un automobil de model VW Golf care se afla în regim TAXI. În momentul stopării șoferul automobilului a refuzat de a prezenta actele automobilului și actele ce testa dreptul de a presta servicii de transport calatori. Fiind somat de nenumarate ori de a prezenta actele, șoferul a devenit agresiv în adresa polițiștilor, ignorând cerințele legale a inspectorului de patrulare, a accelerat și sa eschivat de la fata locului. Automobilul a fost urmărit și stopat forțat la scurt timp.

Prin urmare, șoferul a fost înlăturat de la volanul mașinii. Acesta sa dovedit a fi un bărbat în vârstă de 68 de ani, locuitor al mun. Chișinău. Conducătorul auto este documentat conform legislației.

Comentarii