Cea mai rulată Tesla din lume este un Model X fabricat în anul 2016. Chiar dacă se vor găsi mulți sceptici, totuși vehiculul electric înregistrează la bord un parcurs de 563.000 de kilometri!

Exemplarul cu pricina, a ieșit de pe banda rulantă a uzinei în luna august a anului 2016 și de atunci a rulat circa 200.000 de kilometri pe an. Ba mai mult, aceste performanțe au fost atinse folosind beteria originală cu o capacitate de 90 kWh și cele două motoare electrice instalate din uzină, fară ca vreun element din cele enumerate să fie vreodată înlocuit.

Unicul lucru care trebuie menționat este că, numărul mare de kilometri parcurși și respectiv numărul mare de alimentări operate, au făcut ca autonomia totală a EV-ului să scadă cu câteva procente.

În rest, vehiculul a rămas într-o stare destul de bună după atâția km rulați. Nu a avut de suferit nici vopseaua caroseriei și nici ornamentele interioare cu tapițeria eco. Iar elementul care le dă mari emoții posesorilor de Tesla Model X, celebrele falcon doors, functioneaza în continuare fără reproșuri.

Mai multe detalii dar și imagini cu mașina electrică care a parcurs în mai puțin de doi ani și jumătate peste 563.000 de kilometri, vedeți în materialul video ce urmează.

Comentarii