Este unul din cele mai extreme E30-uri din lume și la moment cel mai rapid BMW din România! Acest Seria 3 este un proiect unic, iar după spusele celor ce l-au construit, în ultima cursă a sezonului 2018 de Drag Racing din România a reușit să înregistreze un timp record pe distanța de 402 metri.

Construcția bolidului a durat circa trei ani, însă munca specialiștilor atelierului WPP Performance care l-au și proiectat, a fost răsplătită în plină măsură. Sub capota acestui E30 se ascunde celebrul motor marca BMW, M50B25 de 2.5 litri volum, care a primit o serie de modificări absolut radicale ce îi permit teoretic să depășească cifra de 1.000 de cai putere!

Potrivit echipei WPP Performance, momentan depășirea cifrei de 1.000 de cai putere nu e posibilă din cauza că sunt limitați de performanțele turbinei. Pe pista de drag racing din orașul Arad, BMW-ul care apropo a fost dotat și cu un sistem de tracțiune integrală a reușit să înregistreze un timp de 9.09 secunde pe distanța de 402 metri și o viteză de ieșire de 248 km/h. La fel a fost măsurat și timpul de accelerație care a arătat că repriza 0-100 km/h, E30-ul a parcurs-o în 2.2 secunde, iar 100-200 km/h în 3.8 secunde.

În continuare vă invităm să vedeți cursa celui mai rapid BMW din România cu participantul care a reprezentat Republica Moldova, câștigătorul etapei de drag racing de la Ianca, un Audi 90 quattro, echipat cu un motor împrumutat de pe modelul S2 care generează 800 de cai putere.

 

Comentarii