Cu toții știm despre calitatea drumurilor din Republi Moldova. Ba mai mult chiar și cele care cică ar fi renovate la fel nu ne inspiră mare încredere și bucurie. Recent pe un site de socializare, un internaut a publicat o serie de imagini cu drumul renovat din satul Vărvăreuca, raionul Florești.

Ei bine de data aceasta drumul nu doar că a fost prost construit dar și prezintă o grosime de doar 1-2 centimentri, iar pentru o imagine completă, trebuie să cunoașteți că acesta a fost turnat direct peste noroi! Acum noul drum se desprinde de pâmând la o simplă atingere cu degetul!

„Drumurile se fac în continuare. Uitați-vă, pe glod s-a pus asfalt. Fac drumuri acum, înainte de alegeri”, a spus Igor Țibrigan, cel ce a postat imaginile pe internet.

Contactat de către jurnaliști, Primarul localității susține că, ceea ce vedem în imagini, este doar prima etapă de reparație a drumului și că, în zilele următoare, va fi așternut încă un strat de asfalt, cu grosimea de circa patru centimetri.

Potrivit Ziarului de Gardă, primarul localității, Nina Ivanes, a declarat că luni, 23 iulie, va merge împreună cu inspectorul local pentru a vedea porțiunea de drum, iar dacă se vor constata abateri, va cere ca acestea să fie remediate.

„Pe porțiunea asta nu era deloc asfalt, așa de tare s-a măcinat. Când au ajuns acolo băieții ăștia de la drumuri mi-au spus: doamna primar, noi mai departe nu facem, dați-ne o altă porțiune de drum că aici e strașnic. Eu le-am zis că ne trebuiește numaidecât drumul acesta pentru că duce spre cimitirul cel nou. Au vorbit cu cineva de la Chișinău și au dat o mașină de fracțiuni mășcate și ei pe porțiunea asta de vreo 70 de metri lungime întâi au dat cu smoală și au împrăștiat mașina asta de fracțiune mășcată. Pe urmă ei vin din urmă și o să mai pună deasupra încă 4 centimetri cum fac toate drumurile celelalte”, a spus primarul pentru zdg.md.

În localitatea Vărvăreuca urmează să se mai repare un tronson de 700 de metri a unei străzi principale. Costul total al lucrărilor care se vor face în acest sat este de 1.925.170 de lei!

Опубликовано Igor Ţibrigan Суббота, 21 июля 2018 г.

 

Comentarii