Iarna continuă să le dea bătăi de cap drumarilor, iar după ploaia de ieri, situația s-a agravat, drumurile din țară fiind acoperite cu un strat de gheață.

Dar se pare că aceștia nu se dau bătuți și folosesc toate metodele în lupta cu ghețușul, unele din ele fiind mai puțin moderne, rămase în moștenire încă de pe vremea sovietică.

Deși autoritățile publică materiale video și foto cu vehiculele specializate în curățarea drumurilor, se pare că acestea totuși nu sunt într-un număr deajuns, astfel că e nevoie și de alte soluții. Recent, pe rețelele de socializare a fost publicat un video în care vedem cum doi lucrători ce stau în remorca unui camion aruncă pe asfaltul unui drum național nisip, pentru a combate lunecușul creat.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, în această noapte pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și combaterea lunecușului, în care au fostantrenate – 256 utilaje speciale, 798 material antiderapant și 268 muncitori rutieri.

Comentarii