Proprietarul unui Ferrari 308 GTS produs în anul 1984, a avut nevoie de 11 ani pentru a-i schimba motorul stoc pe unul V12 împrumutat de la modelul Ferrari 400i! Pentru a instala motorul sub capota lui 308 GTS, a fost aduse modificări atât la nivelul motorului cât și la caroserie.

Potrivit blog-ului automobilului de pe forumul Grassroots Motorsports, în timpul SWAP-ului motorului, a fost modificată chiulasa și instalate valve mai performante cu o dimensiune mai mare. De la bun început, proprietarul a vrut să instaleze o chiulasă împrumutată de la modelul celebru Testarossa, dar curând acesta a aflat că din păcate aceasta pur și simplu nu este compatibilă cu motorul pe care îl are.

În plus, Ferrari 400i are motorul instalat longitudinal, în timp ce propulsorul modelului 308 GTS este transversal. Într-un final, după modificările aduse, motorul V12 de 5.4 litri, a fost echipat cu biele din titan de la Ferrari 360 Modena, un sistem de ungere cu carter uscat și carcase de clapetă de accelerație scoase de pe un Ducati 999. După modernizarea unității de propulsie, puterea maximă conform unor calcule ar trebui atingă aproximativ 900 de cai putere!

Comentarii