Autorităţile oraşului Milano au confiscat un supercar de model Ferrari 458 Spider, care potrivit presei locale ar fi aparţinut unui clan mafiot. Ulterior maşina a fost transmisă în proprietatea poliţiştilor pentru a fi utilizată de partea „binelui”.

Sportiva de 570 cai putere a fost confiscată în luna septembrie, anul trecut 2016 şi a stat în garajul poliţiştilor până s-a făcut lumină asupra acesteia. Autorităţile au decis să treacă bunul în proprietatea statului şi după ce a fost reînmatriculată, decapotabila a devenit o poliţistă în sensul adevărat al cuvântului.

De modificările necesare s-au ocupat Carrozzeria Marazzi di Caronno Pertusella, care a dotat acest Ferrari cu bara de lumini şi stickerele aferente poliţiei din Milano. Pentru reutilare italienii au cheltuit doar 53.76 de euro, atât cât au costat plăcuţele şi întreaga procedură de reînmatriculare.

Maşina însă nu este antrenată în urmăriri picante şi periculoase ci mai mult pentru orele de formare şi lecţiile în interiorul departamentului de poliţie. De menţionat că aceasta nu este prima maşină pe care italienii o confiscă pentru a o utiliza ulterior în scopurile proprii, alte 29 de automobile au avut aceeaşi soartă 🙂

Comentarii