Imagine: 999.md

Cunoașteți această modă nu? Mulți automobiliști o practică. Uită să includă semnalizatorul de direcție, uită să fie politicoși și respectuoși în trafic sau când parchează cum îl apucă fantezia, dar nu uită niciodată să activeze luminile din proiectoarele de ceață!

Din moment ce apeși acel buton magic care eliberează curentul electric ce inundă becurile din proiectoare, în special pe timp de zi și în special dacă ai pe ele xenon, mașina devine mai sporty. Emmm, cum să îți explic….? Se trezește o a doua personalitate în automobil, este mai frumoasă, mai dinamică, intră mai bine pe viraje și automat toți sucesc capul după ea!

Ori nu este chiar așa? Ia să vedem ce a răspuns Ministerul Afacerilor Interne al României unui cetățean care le-a scris pe Facebook.

”Întrebare primită pe Facebook MAI: De ce nu poți conduce tot timpul cu proiectoarele de ceață aprinse?

Răspuns: 
1. Dacă nu este ceață, cu ce te-ar ajuta?
2. Pentru că nici cu ștergătoarele pornite nu conduci când e soare afară.
3. Proiectoarele de ceață aprinse tot timpul nu-ți fac mașina mai frumoasă și nici vizibilitatea mai bună!
4. UTILIZAREA LOR, ÎN LIPSA CEȚII, DERANJEZĂ CONDUCĂTORII AUTO CARE VIN DIN SENS OPUS…de aceea se sancționează contravențional cu 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare!

În speranța că v-am scos din „ceață” și ați stins proiectoarele, vă dorim drum bun! Nu uitați, în schimb, luminile de întâlnire  :)”

Comentarii