Automobilul Anului în Moldova 2013

BMW Seria 3, Peugeot 207, Fiat Bravo, VW Golf, Skoda Yeti, BMW Seria 5 şi Ford Focus. Ce au în comun aceste automobile? La prima vedere nimic dar, toate aceste maşini au fost “Automobilul Anului în Modova”. Mai jos o să vedeţi alte zece maşini care au intrat în semifinala ediţiei din acest an dar numai una din ele va fi cîştigătoarea concursului.

Masinile selectate în concurs sunt toate modelele noi apărute pe piaţa locala în anul curent. Anul acesta ele sunt 36 la numar, cu 9 mai piţine decît în 2011. Astfel, un juriu profesionist, format din 5 experţi auto au decis care sunt cele 10 automobile ajunse în semifinală.

Membrii juriului:

1.Andrei Tabuica

2.Samir Aliev

3.Sergiu Urechi

4.Ilie Toma

5.Elena Potorac

Criteriile de evaluare au fost design-ul, siguranţa, ţinuta de drum, dar şi raportul preţ-calitate. Acestea sunt:

1.Opel Mokka

2.BMW Seria 3

3.Ford B-Max

4.Kia Ceed

5.Renault Clio

6.Chevrolet Malibu

7.Mercedes A class

8.Mitsubishi Outlander

9.Citroen DS 4

10.Peugeot 508

Vineri, 23 Noiembrie au început testările acestor 10 automobile pe aerodromul sportiv de la Vadul-lui-Vodă. Fiecare dintre maşini trebuia să treacă prin mai multe probe cum cea a elanului, slalom, accelerare/frînare şi ţinută de drum pe şosea şi macadam.

Proba elanului este utilizată de toţi producătorii de automobile pentru a verifica şi certifica dacă un autoturism se comportă corect şi sigur atunci cînd trebuie să evite un obstacol apărut pe carosabil, cum ar fi un elan, animal care poate fi des întîlnit în ţările nordice. Testul se face numai pe asfalt, cu un traseu format din conuri de semnalizare aşezate în formă de S, care simulează obstacolul, drumul şi marginile drumului.

Trebuie sa recunoaştem că toate semfinalistele au făcut faţp testelor. Totuşi, se vor lua în calcul doar punctajul maxim mediu obţinut în urma tuturor probelor.

Numele cîstigătorului acestei ediţii va fi anunţat la ceremonia de decernare a premiilor «Automobilul Anului în Moldova», care va avea loc în a doua jumătate a lunii Decembrie.

Tot atunci, membrii juriului vor anunţa cine sunt cîştigătorii în clase din toate automobilele comercializate oficial în Republica Moldova. Divizarea automobilelor este bazată pe varianta europeana de clasificare a maşinilor luînd în consideraţie specificul pieţei locale.

Pe lîngă cîştigătorii în clase şi marele premiu, juriu va decide cine sunt cîştigătorii în cele 3 nominalizări “ Marca preferată”, “Top Vînzări” şi “Cel mai bun dealer”.

Pentru cei care vor să aleagă şi ei “Automobilul Anului în Moldova” începînd cu 23 Noiembrie se va lansa un concurs, toţi doritorii pot intra pe site-ul www.autoexpert.md unde vor vota pentru maşina preferată iar cîştigătorul va fi premiat cu un premiu în valoare de 5000 lei.

Concursul Automobilul Anului în Molodova este organizat de AutoExpert şi Asociaţia Presei Auto din Moldova cu sprijinul sponsorului general, compania de asigurări “Astera Group” SRL, sponsorului oficial, “Lukoil Moldova”, AutoExpert Club, partenerilor media ProTv şi ProFm, site-ului PiataAuto, AllMoldova şi este la cea de a 7-a ediţie.

Comentarii