Echipa Sauber a obţinut finanţare de la trei companii din Rusia

Una dintre cele mai cunoscute echipe de Formula 1, Sauber, a reuşit să rezolve perioada dificilă pe care o traversa din punct de vedere financiar, după ce a confirmat semnarea unor parteneriate cu trei companii din Rusia. Cele trei companii din Rusia sunt Fondul Internaţional de Investiţii, Fondul de Stat de Dezvoltare al Federaţiei Ruse de Nord-Vest şi Institutul Naţional de Tehnologii Aviatice.

Echipa elveţiană nu a menţionat explicit condiţiile impuse de noii investitori, însă presa internaţională speculează că structura acţionariatului şi a managementului va rămâne neschimbată. Potrivit unui comunicat oficial de presă, noile parteneriate au ca obiectiv promovarea Formulei 1 în Rusia şi dezvoltarea unor soluţii de înaltă tehnologie, fără ca cele două părţi să intre în amănunte.

Unul dintre cele mai speciale amănunte al noilor parteneriate este că pilotul rus Sergey Sirotkin (fiul lui Oleg Sirotkin, proprietarul Institutul Naţional de Tehnologii Aviatice, unul dintre cei trei noi investitori ai echipei) va fi inclus într-un program de dezvoltare cu obiectivul de a concura pentru Sauber în Formula 1, eventual chiar de anul viitor. De altfel, 2014 este anul în care Rusia va debuta oficial în calendarul Formulei 1 prin intermediul unei curse programate la Soci pe baza unui contract valabil până în 2020.

Sergey Sirotkin, în vârstă de numai 17 ani, concurează în acest sezon ca debutant în Formula Renault 3.5 şi are toate şansele să devină cel mai tânăr pilot debutant în istoria Formulei 1.

Sergey Sirotkin

Comentarii