Conform tradiţiei, noul monopost McLaren poartă numele MP4-29, iar principala caracteristică remarcată la fotografiile publicate este forma nasului. Acesta are o formă alungită în partea frontală pentru a respecta noul regulament tehnic care prevede scăderea înălţimii extremităţii frontale pentru sporirea siguranţei în timpul curselor.

Noul monopost este prezentat în tradiţionala culoare argintire folosită în ultimii ani, iar pe aripa spate a fost inscripţionat acronimul MP4-29 în locul numelui unui sponsor principal. De altfel, echipa nu a reuşit încă să găsească un sponsor principal după retragerea celor de la Vodafone din Formula 1 la sfârşitul anului trecut.

2014 va fi ultimul sezon în care echipa engleză va utiliza motoare Mercedes înainte de revenirea la unităţile Honda. În plus, echipa traversează o perioadă de schimbări radicale în structura de conducere după ce anul trecut nu a reuşit să obţină nici măcar un podium. Ron Dennis a revenit recent în funcţia de CEO al McLaren Group şi va anunţa în luna următoare o serie de schimbări în conducerea tehnică.

mclaren-mp4-29-002

mclaren-mp4-29-003

mclaren-mp4-29-005

Comentarii