Formula 1 traversează o perioadă plină de schimbări în care noul acţionar principal va fi compania americană Liberty Media. Plecarea celor de la CVC Capital Partners a trezit speranţe în rândul fanilor că Formula 1 va avea de câştigat, însă primele intenţii ale celor de la Liberty Media vizează de fapt altceva.

Adevăratul obiectiv este de a genera venituri mai mari, şi cum altfel dacă nu prin creşterea numărului de curse? „Evident, există o limită. Este dificil doar să transporţi monoposturile în jurul lumii, dar cred că ne putem aştepta la o creştere a numărului de curse. Există un interes general pentru a creşte numărul de curse până la un punct. FIA câştigă mai mulţi bani, echipele câştigă mai mulţi bani, noi câştigăm mai mulţi bani. Dar noii veniţi în calendar tind să plătească mai mult”, a declarat Greg Maffei, CEO-ul Liberty Media, citat de automarket.ro.

În prezent, calendarul Formulei 1 are un număr record de 21 de curse, iar echipele au avertizat în repetate rânduri că nu-şi pot permite mai multe etape, din cauza oboselii angajaţilor.

Pentru anul viitor, cursele programate în Germania, Canada şi Brazilia sunt în dubiu din cauza unor probleme contractuale, însă Liberty Media se gândeşte deja la soluţii. Una dintre dorinţe este o cursă pe timp de noapte desfăşurată la Las Vegas. „Îmi place în mod special o cursă pe timp de noapte în Las Vegas”, a mai precizat Maffei. Anterior, Bernie Ecclestone a încercat în mai multe rânduri să organizeze o cursă în Las Vegas, însă toate tentativele sale au eşuat.

sursa: automarket.ro

Comentarii