Citroen a debutat la sfârşitul săptămânii trecute în Campionatul Mondial de Turisme.

A debutat formidabil, așa cum, pe circuitul Moulay El Hassan  din Marrakech (Maroc), echipa franceză a obţinut tripla în prima cursă desfăşurată duminică, după ce Jose-Maria Lopez a trecut primul linia de sosire în faţa lui Sebastien Loeb, convertit la turisme după cele nouă titluri mondiale cucerite în WRC, şi a lui Yvan Muller, cvadruplu campion mondial în această competiţie. Cei trei piloţi au câştigat detaşat lupta cu rivalii, însă nu s-au atacat reciproc pe parcursul cursei.

În cea de-a doua cursă, conform principiului inversării grilei de start, Loeb a plecat de pe poziţia a noua, însă a devenit lider după ce a profitat de un accident provocat de Medhi Bennani (Honda Civic WTCC), care l-a acroşat pe Tom Coronel (Chevrolet Cruze WTCC) şi l-a forţat să abandoneze şi pe Muller. Ulterior, francezul nu a avut nicio problemă în menţinerea primului loc, astfel că a obţinut prima victorie în WTCC.

Citroen şi-a extins participarea în motorsport datorită implicării în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) după ce a dominat Campionatul Mondial de Raliuri alături de Loeb, care şi-a adjudecat un număr record de nouă titluri mondiale. În prezent, WRC este dominat de Volkswagen.

Performanţele înregistrate de constructorul francez sugerează o posibilă dominaţie pe tot parcursul sezonului 2014 al Campionatului Mondial de Turisme.

Comentarii