491.000 de euro pentru un Porsche Cayenne cu trei portiere

Atelierul de tuning Merdad din regiunea Northampton a Marii Britanii, a creat un cross-coupe cu motor V8 Biturbo pe baza renumitului Porsche Cayenne. Merdad a crescut puterea motorului pe benzină V8 biturbo de 4.8 litri de la 500 la 670 de cai putere, iar cuplul de la 700 la 890 Nm. Lucru posibil după schimbarea sistemului de răcire a motorului, montarea unui noi sistem de injecţie şi reprogramarea modulului electronic de comandă a motorului. Astfel a crescut viteza maximă la 300 km/h, iar sprintul de la zero până la 100 km/h e durează cam 4,4 secunde.

La exterior, cea mai mare schimbare este reprezentată de lipsa uşilor din spate, apariţia elemententelor din fibră de carbon, precum capota motorului, şi un kit aerodinamic care măreşte lăţimea crossoverului cu 90 de milimetri. Lungimea şi ampatamentul sunt aceleaşi ca ale versiunii de serie. Jantele noi instalate de tuner sunt de 22 de inch.

Noua suspensie pneumatică a Cayenne-ului 902 Coupe a micşorat garda la sol cu 40 mm. Interiorul este îmbrăcat în piele Alcantara, iar bancheta din spate a fost schimbată cu două scaune sport individuale, identice cu cele care au fost montate şi pentru pasagerii din faţă.

În echipare standard, tunerul Merdad cere pentru acest monstru 491.000 de euro.

Comentarii