Este un lucru cunoscut deja, faptul că în această perioadă de iarnă, majoritatea aleg să își petreacă zilele libere la munte, sau mai simplu, oriunde în afara țării.

Asta înseamnă că, fluxul mare de automobile, concentrat în punctele de trecere a frontierei, vă vor reține mai mult timp blocat la ieșirea din țară, decât v-ați fi dorit. În această perioadă, Poliția de Frontieră se află în regim sporit de lucru, fiind implementate un șir de măsuri care au menirea degajării circulației transfrontaliere și micșorării timpilor de așteptare la trecerea graniței, scrie redacția diez.md.

Tot ei ne mai spun că la prima linie de control, în cele mai solicitate puncte de trecere a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră, dar și a tehnicii speciale de verificare a pașapoartelor. La fel, grupuri de suport, formate din specialiști din cadrul IGPF și Direcțiilor regionale, intervin în cele mai aglomerate puncte în vederea gestionării eficiente a fluxului de persoane și mijloace de transport, inclusiv de menținere a unui climat de ordine și siguranță.

Pentru al doilea an consecutiv, familiile cu copii minori au prioritate la trecerea frontierei de stat. În acest sens, fiți atenții la panourile aflate la intrarea în punctele de trecere, care vă informează despre arterele de control special amenajate pentru trecerea frontierei cu copii.

Totodată, în cazul unor întrebări privind situația la frontieră, contactați ofițerii Poliției de Frontieră de la LINIA VERDE: 022 259 717, care sunt disponibili 24/24 să vă răspundă.

Se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele: la frontieră cu România sunt funcționale 7 puncte de trecere, iar la granița moldo-ucraineană sunt 33 de puncte de trecere.

La trecerea dintre anii trecuți, perioada 29 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, prin punctele de trecere s-au înscris 228 707 traversări persoane și 49 712 treceri mijloace de transport. Cele mai „active” puncte de trecere au fost Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Otaci, Sculeni, Criva și Giurgiulești-Galați.

Totodată, precizăm că în perioada 22-26 decembrie 2018, în ajun și de Crăciun pe stil nou, a fost înregistrat un număr de 275 137 traversări persoane, din care circa 160 mii doar pe sensul intrare în ţară, şi de 60 577 treceri mijloace de transport, cu peste 34 mii pe sensul de intrare în Republica Moldova. Față de aceiași perioadă a anului precedent, numărul de treceri de persoane este în descreștere cu 4%.

Comentarii