Sursă Foto: macrumors.com

Compania Apple a luat decizia de a arenda un poligon special situat în Arizona, SUA, care va fi folosit pentru testarea sistemelor autopilot. Acest poligon a aparţinut companiei Chrysler până în anul 2005, când a fost vândut unei companii americane contra sumei de 312 milioane dolari SUA.

Potrivit publicaţiei Jalopnik, gigantul Apple va continua să investească sume mari în dezvoltarea sistemelor autonome de conducere a vehiculelor. Astfel compania din Silicon Valley, deja a dat start testării unei noi tehnologii de autopilot. Pentru testarea acesteia sunt folosite SUV-urile Lexus RX, care circulă deja pe drumurile din California.

Dispozitivul special care îi oferă vehiculului posibilitatea de a rula de sine stătător, este instalat pe acoperişul automobilului. Sistemul include cel puţin 12 aparate LIDAR, o mulţime de camere, senzori şi radare, iar computerul de bord este ascuns în portbagaj.

Mai devreme se presupunea că Apple va proiecta propriul automobil electric cu sistem autonom. Acesta trebuia să apară în perioada inclusă între anii 2019 şi 2021, cu denumirea Titan.

Însă în toamna anului 2016, agenţia Bloomberg a anunţat că, Apple a luat decizia de a renunţa la acest proiect destul de costisitor. În schimb americanii se vor concentra la dezvoltarea şi inventarea noilor tehnologii autonome şi sistemului autopilot, care va fi vândut uterior producătorilor auto.

Sursă Foto: macrumors.com

Comentarii