Ultimul model de Priora, produs sub logo-ul LADA, a fost fotografiat părăsind linia de asamblare. Mașina a fost decorată cu mai multe baloane și a ieșit pe porțile uzinii încă în luna Iulie, însă cei de la AvtoVAZ nu au făcut publică noutatea.

De fapt, ei nici până acum nu au anunțat oficial sistarea producție acestui model, asta deși, în planul de realizare al uzinii, Lada Priora nu mai este inclusă pentru anul 2018, scrie zr.ru. Chiar și așa, o confirmare despre încetarea producției a fost expusă de către Yan Ptachek, vice-președintele departamentului vânzări AvtoVAZ.

Decizia este motivată de cererea tot mai slabă pentru acest model, dar și introducerea unor noi modele Lada, precum Vesta sau XRAY. Totuși Priora a fost una dintre cele mai longevive modele VAZ, aflându-se în producție peste 10 ani, iar dacă se ia în calcul faptul că Priora este o versiune îmbunătățită modelului 2110, atunci vârsta totală ajunge la 22 de ani.

În Federația Rusă, Lada Priora, în versiunea de bază, echipată cu un motor capabil de 87 cai putere costă 424.000 de ruble, iar variantă de top, Image, costă 533.400 de ruble, echivalentul a 7.263 de euro.

Comentarii