Şi dacă în capitală era clar că pentru inundaţiile provocate vina o poartă X sau Y, aşa cum se exprimă opinia publică, atunci în România singurul „vinovat” este vremea rea. Altfel spus, o viitură puternică, ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultimile zile a distrus Drumul Euroean 581 (DE581), în zona localităţii Creţeşti din judeţul Vaslui, informează Agerpres, citat de independent.md.

Ca să înţelegeţi mai bine, se vorbeşte despre şoseaua care face legătura cu municipiul Huşi şi cu punctul de trecere a frontierei Albiţa, spre Republica Moldova. Ca şi soluţie temporară Traficul greu spre Vama Albiţa a fost deviat prin localitatea Mugeni, în timp ce autoturismele sunt îndrumate să circule prin Pădureni.

„A venit o viitură foarte puternică iar drumul a fost luat de apă la propriu, fiind distrus până la stratul de beton. La fața locului sunt echipaje de pompieri și lucrători de la drumuri, însă așteptăm să înceteze precipitațiile pentru a putea interveni”, a declarat prefectul de Vaslui, Daniel Olteanu.

Probleme provocate de revărsarea apelor sunt şi în judeţul Harghita. Aproximativ 170 de gospodării au fost inundate în localitățile Plăieșii de Jos și Ineu. Conform autorităţilor locale, numeroase terenuri agricole și câteva drumuri au fost acoperite de ape.

Comentarii