În caz dacă ai crezut că iarna din acest an va fi una blândă şi condiţiile nefavorabile ne vor ocoli, iar din aceste considerente nu ai maşina echipată de iarnă, află că vremea se înrăutăţeşte.

Serviciul Meteorologic de Stat anunţă că, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie sunt aşteptate precipitaţii în formă de ploaie şi lapoviţă, iar local pe drumuri se vor forma troiene. Pentru a ne afla în siguranţă şi a fi gata de orice situaţii neprevăzute Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vine cu o serie de recomandări.

Aşadar conducătorii auto care pornesc la drum, ar trebui să aibă rezerve de hrană și apă, haine groase, iar în portbagaj, nisip, lopată și lanțuri speciale pentru anvelope, ca să poată face față situațiilor de urgență. Mai mult decât atât, este necesar ca bateria telefonului să fie alimentată pentru a putea apela după ajutor către serviciile de urgență. În cazul în care rămâneţi blocați pe traseu, pentru mai mult timp, este recomandat ca motorul automobilului să fie pornit și oprit dozat, pentru a preveni intoxicațiile cu gaz de eșapament şi a consuma eficient combustibilul, care este extrem de necesar în astfel de situaţii.

Salvatorii și pompierii recomandă cetățenilor în caz de blocaj sau situaţii de urgenţă, să apeleze Serviciul de Urgență 901. Iar înainte de a porni la drum lung, să fie informaţi de avertizările meteo și de indicațiile autorităților, pentru a preveni situațiile de criză cu pericol pentru viață.

Comentarii