Chinezii atacă în continuare piața de automobile cu un nou model de crossover coupe. Numele acestuia este FY11 și tocmai a fost dezvăluit interiorul mașinii.

Având în portofoliu branduri ca Lotus, Proton și Volvo și cu suficientă experiență, cei de la Geely au reușit să creeze un nou brand de automobile unde cel dintâi model va fi un Sport Activity Coupe (SAC). Practic unul dintre cele mai populare segmente de piața auto.

Domină acest segment, BMW X6, însă odată cu apariția lui Mercedes-Benz GLE Coupe lucrurile au căpătat o cu totul altă întorsătură. Ulterior, s-au conectat și alți producători auto, cum ar fi Audi cu Q8, Volkswagen cu un concept încă neanunțat, Porsche care lucrează la un prototip și chiar Skoda, care la moment este cel mai accesibil dintre toate.

Există însă și o clasă inferioară acestora, unde totul deja începe cu X4 și GLC. În lipsa unor informații oficiale, risc să presupun că Geely va intra pe acest segment și nu în clasa cu X6. Cel puțin și pozele de interior sugerează dimensiuni un pic mai compacte decât cele ale lui X6 sau GLE Coupe.

Chinezii au dezvoltat un interior ceva mai deosebit decât cele cu care suntem obișnuiți pe mașinile premium, dar care are la fel tehnologii moderne și desigur, două mari displayuri pentru afișaj.

Sub capotă, va fi instalat un motor de 2.0 litri turbo, pe benzină, ce dezvoltă 238 de cai putere și va fi cuplat cu o transmisie automată ce oferă trei moduri de rulare.

Comentarii