Au devenit disponibile noi detalii despre mult-aşteptatul McLaren P1

McLaren a organizat o prezentare privată a modelului P1 în Beverly Hills unde a dezvăluit mai multe detalii despre noul supercar:

  • Prototipul McLaren P1, cunoscut de publicul larg, este complet funcţional şi operaţional, indiferent de situaţia din care poate fi abordată discuţia. Iar pentru a secretiza detaliile, înainte de a fi prezentat publicului cu ocazia unor diverse evenimente, britanicii aplică o folie fumurie la nivelul geamurilor şi parbrizului pentru a ascunde interiorul de privirile curioşilor.
  • McLaren P1 utilizează aceeaşi structură monococă din fibră de carbon precum modelul MP4-12C, iar elementele frontale şi spate sunt realizate din aluminiu (desigur, fibra de carbon este uşoară, însă nu se descurcă foarte bine atunci când se ajunge la vorba despre asimilat şi dispat energia rezultată la impact).
  • Din fibră de carbon sunt realizate şi toate panourile caroseriei, iar majoritatea componentelor metalice expuse – sunt realizate dintr-un aliaj de titan. Drept urmare, McLaren P1 vizează atingerea unei greutăţi proprii de numai 1.300 kilograme.
  • Există numeroase noi indicii (precum sunetul motorului, de exemplu) care confirmă că McLaren P1 va ascunde sub capotă un propulsor supraalimentat, şi chiar dacă nu este încă oficial la acest moment, cel mai probabil se fac referinţe directe la o versiune revizuită a V8-ului twin-turbo de 3.8 litri care propulsează şi modelul MP4-12C, motorul respectiv va funcţiona în ansamblu cu un sistem KERS, reuşind astfel să livreze celui aflat la volan mai mult de 800 cai putere.
  • Singurul rival adevărat al impresionantului McLaren P1 se anunţă viitorul succesor al legendarului Ferrari Enzo, deoarece noul Porsche 918 Spyder este „prea greu şi încet” pentru a face faţă unei astfel de provocări. Următoarea creaţie a companiei britanice speră să devină şi cel mai rapid automobil de serie din istoria circuitului de la Nurburgring.
  • Producţia modelului McLaren P1 va lua startul în următoarele luni, planul de construcţie fiind limitat la doar 500 de exemplare, fiecare urmând a avea un preţ de pornire aflat în jurul fabuloasei sume de 1.2 milioane dolari!

Comentarii