Pagani Zonda HP Barchetta, care va fi probabil ultima Zonda produsă, a fost prezentată în cadrul Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach. Iată cum arată modelul ce a adunat tot ce-i mai bun de la Zonda 760 şi Huayra, în cele de mai jos.

În acest weekend, Horacio Pagani a dăruit lumii auto o nouă operă de artă sub denumirea de Pagani Zonda HP Barchetta. Supercarul a fost produs de cei de la Uno-di-Uno, un grup de specialişti care pregătesc automobile la comandă şi le fac să întreacă performanţele Huayra şi Zonda.

De această dată primim o Zonda HP Barchetta, cu o serie de elemente mai puţin obişnuite cum ar fi parbrizul tăiat, componente din carbon-titan preluate de la Huayra, jante argintii pe partea stângă a maşinii şi albastre pe partea dreaptă, o decizie de stilizare neobişnuită şi extravagantă.

Habitaclul este la fel împrumutat de la Huayra, este realizat în culoarea fildeşului cu inserţii de tartan şi piele albastră. Un element de apreciat este volanul, care aminteşte de supercarurile anilor ’60, cu inserţii din lemn şi piele albastră.

Din punct de vedere tehnic, bolidul este pus în mişcare de un motor V12 cu capacitatea cilindrică de 7.3 litri, produs de Mercedes-AMG şi vine cuplat cu o cutie manuală cu 6 viteze. Iar misiunea de a opri cei 800 CP pe care îi deţine, o au frânele din aliaj carbon-ceramic, proiectate special pentru acest sportcar unic, de către maeştrii Brembo.

Comentarii