Fiat Chrysler Automobiles sau prescurtat FCA s-au trezit traşi pe sfoară într-un epizod cu furtul a peste 100 de automobile dintr-o singură localitate. Acţiunea a avut loc în Houston, cel mai mare oraş din Texas, iar potrivit poliţiei cei doi hoţi au acţionat extrem de simplu utilizând chiar software-ul licenţiat al companiei.

DealerConnect este programul cu ajutorul căruia, infractorii au reuşit să spargă mai mult de 100 de automobile Jeep Wrangler, Cherokee şi Dodge. Acesta este şi programul utilizat de dealerii oficiali ai FCA, specializaţi în deservirea automobilelor Fiat şi Chrysler. Odată pătrunşi în automobil, hoţii introduceau VIN codul maşinii în baza de date DealerConnect, după care puteau uşor reprograma computerul vehiculului pentru a porni cu o cheie „străină”.

Iată că instrumentul creat de FCA a fost folosit chiar împotriva acestora, fără ca cineva să îşi dea seama. Până la urmă însă, infractorii au fost prinşi de către poliţişti care vor încerca să afle cum cei din urmă au intrat în posesia acestui soft. După acest incident Fiat Chrysler Automobiles şi-a revizuit declaraţia cu privire la predarea programului către persoane neautorizate, specificând că cei din urmă vor risca dosare penale sau civile.

Comentarii