Anul 2018 se anunță unul cu foarte multe lansări pentru Audi, iar mai exact cu circa 20 de lansări de modele noi sau facelift, după cum transmit oficialii constructorului german cu ocazia conferinței de presă anuale.

Pe lista de modele care vor apărea în acest an, se regăsește și modelul Q8, noul vârf de gamă al producătorului de la Ingolstadt. Debutul oficial al acestuia va avea loc la Shanghai, în luna iunie, potrivit declarațiilor oferite de Peter Mertens, membru al conducerii companiei Audi.

După primele teasere cu SUV-ul Q8, în care am putut observa subtil câteva linii elegante de design, nemții publică de această dată o schiță oficială care ne dă de înțeles cum va arăta partea din spate a noului model. Totodată, Audi declară că SUV-ul Q8 va fi “noua față a gamei Q” și susține că va păstra o mare parte din elementele de design ale conceptului Q8.

Prototipul Audi Q8 este echipat cu un benzinar de 3.0 litri volum TFSI, capabil să livreze 330 de cai putere și un cuplu motor de 500 Nm. Acesta este ajutat de un motor electric de 135 de cai și 330 de Nm, astfel încât puterea totală a SUV-ului conceptual ajunge la 443 de cai și 700 de Nm cuplul motor.

Comentarii