Automobilele electrice sunt din ce în ce mai populare, iar producătorii de mașini nu doar că se străduie să ofere o gamă largă de astfel de modele, dar vin și cu tot felul de soluții pentru a-i scăpa pe șoferi de frustrările legate de autonomie sau reîncărcarea bateriilor.

O astfel de soluție are și BMW care a prezentat de curând prima stație de realimentare a bateriilor unui automobil PHEV, cu ajutorul inducției. Practic tehnologiile disponibile până acum doar utilizatorilor de smartphone-uri, vor fi accesibile și automobiliștilor. Noul dispozitiv wireless, este dedicat modelului 530e iPerformance PHEV, însă va fi în curând adaptat și pentru alte modele din gama BMW.

 

Sistemul de reîncărcare folosește două elemente principale, un GroundPad, partea care este lipită pe asfalt (sau orice alt loc unde să parchezi) și CarPad, care se lipește de ”burta” mașinii.

Cele două crează un câmp magnetic între ele cu o putere de 3.2 kW, iar astfel bateriile acumulatoare pot fi reîncărcate în doar trei ore și jumătate. Fără cablu, fără priză, fără butoane de apăsat și funcții de setat.

Producția noilor stații de reîncărcare va începe în iulie și este deocamdată oferită doar în Germania și doar în chirie, însă urmează ca mai târziu să fie disponibilă și clienților din SUA, UK, Japonia și China.

Comentarii