Cele mai recente fotografii spion cu un model BMW Seria 7 ne vorbesc despre faptul că bavarezi pregătesc să lanseze versiunea facelift pentru limuzina vârf de gamă. Aceasta va prelua din liniile de design ale celor mai proaspete mașini lansate de germani până acum, Seria 8 și X5.

Mașina camuflată a fost văzută de mai multe ori și în preajma circuitului de la Nurburgring. O privire mai atentă asupra acesteia ne poate ajuta să înțelegem care va fi direcția de design a mașinii și cu ce se va asemăna mai mult. Elementul macro totuși, îl constituie grila față, care a mai crescut în dimensiuni și se aseamănă cu cea a conceptului X7, de unde de altfel, și-au alimentat inspirația mai multe modele.

Versiunea LCI, Life Cicle Impulse, a noului Seria 7 atrage modificări atât la partea frontală cât și posterioară, unde vom vedea blocuri optice de o formă diferită și barele de protecție redesenate. Din culise aflăm că BMW a lucrat și la sistemul de infotainment pentru a-l alinia la restul gamei, iar pe lista de noutăți vin și sistemele de asistență ale șoferului, care să țină pas cu concurența în materie de tehnologii de ultimă oră. Noi trimuri și materiale de finisare vor fi deasemenea adăugate la lista de îmbunătățiri.

Odată cu lansarea noului model, din lista de motorizări va fi ștearsă unitatea V12 6.6 litri, 600 cai putere și 800 Nm de cuplu motor, în schimb însă, va fi oferit propulsorul V8 revizuit, care are același volum ca și în variantele precedente, de 4.4 litri și care dezvoltă 523 CP (530PS) și 750 Nm de cuplu motor.

În ce privește restul versiunilor de motorizare, mari schimbări nu se anunță, afară de faptul că vor fi ajustate cu exactitate normelor de poluare aflate în vigoare.

Noul BMW Seria 7 ar putea fi lansat în perioada anilor 2019-2020, iar odată cu îmbunătățirile aplicate, bavarezii speră să se detașeze de rivalii A8 și S-Class.

Comentarii